Medvídek
Typ:
film
Žánr:
komedie, drama
Délka:
100 min
Motto:
Hořká komedie o světě, ve kterém je ženský princip mocnější než mužský, měkké je mocnější než tvrdé a voda je mocnější než kámen.
Země:
Česká Republika, 2007
Příběh zasazený do současné Prahy vypráví osudy tří kamarádů, kteří se znají už od školních let. Mají k sobě velmi blízko, vzájemně se se svými rodinami navštěvují a jejich vztahy se zdají být idylické. Málokdo z jejich okolí, včetně jejich žen,...

Popis

Příběh zasazený do současné Prahy vypráví osudy tří kamarádů, kteří se znají už od školních let. Mají k sobě velmi blízko, vzájemně se se svými rodinami navštěvují a jejich vztahy se zdají být idylické. Málokdo z jejich okolí, včetně jejich žen, však tuší, že všichni z nich mají tajemství, která zásadně ovlivní jejich další směřování. Co se stane, když přetvářky tajnosti a lži vyjdou na povrch? Vydrží jejich přátelství a manželství? A existuje takové kamarádství i mezi ženami?

Medvídek vypráví skutečné příběhy skutečných lidí. S lehkostí komedie nám ukazuje různé způsoby řešení manželských kotrmelců, vzpour a rozletů. A navíc pro ženy má Medvídek významné poselství shodné s mottem v titulcích: „voda je mocnější než kámen, měkké je mocnější než tvrdé a ženský princip je mocnější než mužský“. Ženy prostě mají navrch!

Do kin přichází naše nejúspěšnější filmařská trojice posledních let, režisér Jan Hřebejk, scenárista Petr Jarchovský a producent Ondřej Trojan, s novým filmem Medvídek. Jak je u nich zvykem, film je směsicí zásadních dějových zvratů a uvolňujícího humoru a gagů. Atraktivitu Medvídka posiluje prvotřídní obsazení: v hlavních rolích uvidíme Ivana Trojana, Jiřího Macháčka, Romana Luknára, Aňu Geislerovou, Táňu Vilhelmovou a Natašu Burger, skvělé vedlejší role vytvořili i Klára Issová, Zuzana Fialová a Jiří Menzel s Věrou Křesadlovou.