Muslimský autista Rizwan Khan se zamiluje do hindky Mandiry, která má malého syna Sama. Ze začátku si žijí šťastným životem. Jenže pak nastane datum 11. září 2001. Proti muslimům se zvedne vlna rasismu. Mandiřino kadeřnictví zkrachuje a Sama...

Popis

Muslimský autista Rizwan Khan se zamiluje do hindky Mandiry, která má malého syna Sama. Ze začátku si žijí šťastným životem. Jenže pak nastane datum 11. září 2001. Proti muslimům se zvedne vlna rasismu. Mandiřino kadeřnictví zkrachuje a Sama začnou ve škole šikanovat kvůli muslimskému příjmení Khan. Šikana dojde až tak daleko, že Sam jednoho dne zemře na následky zranění, které mu způsobí jeho tyrani. Mandiře se zhroutí svět.

Ze všeho ale viní svého manžela Rizwana. Vyhodí ho z domu a celkově ze svého života. On se jí zhrzeně ptá, kdy se bude moci vrátit. Žena mu v ironii řekne, že se bude moci vrátit tehdy, až navštíví amerického prezidenta a řekne mu: JMENUJI SE KHAN A NEJSEM TERORISTA. Rizwan kvůli svému postižení ironii nepochopí a skutečně se vydá na cestu za prezidentem U.S.A. Jenže osud mu nepřeje, takže během své cesty skončí ve vězení, přestože nic neprovedl. Zabrání teroristům v dalším útoku a v závěru skončí sám v nemocnici, kde unikne jen o vlásek smrti.