Lovci pokladů
Typ:
film
Žánr:
dobrodružný, akční, mystery, fantasy
Délka:
60 min
Motto:
TV seriál (1999 - 2002)
Země:
USA/Francie/Kanada/Německo, 1999
Hlavní postavu Sydney Fox hraje mezinárodní superstar (Tia Carrere, známá z filmu Waynův svět, kde si zahrála čínskou zpěvačku Cassandru, a z parodie na akční filmy Pravdivé lži, kde si zahrála po boku Arnolda Schwarzeneggera. Sydney Fox je...

Popis

Hlavní postavu Sydney Fox hraje mezinárodní superstar (Tia Carrere, známá z filmu Waynův svět, kde si zahrála čínskou zpěvačku Cassandru, a z parodie na akční filmy Pravdivé lži, kde si zahrála po boku Arnolda Schwarzeneggera.

Sydney Fox je neortodoxní profesorka historie s nezkrotnou touhou po vzrušení a vášní pro dobrodružství. Projíždí zeměkouli křížem krážem, proplouvá nebezpečím, řítí se za nejznámějšími světovými záhadami, ztracenými poklady a odcizenými vzácnými artefakty všech věků a koutů světa. Díky svým odborným znalostem a dobré pověsti je velice vyhledávána rozmanitými zaměstnavateli. Patří mezi ně tajné vládní agentury, soukromí sběratelé, muzejní kurátoři, soudní vykonavatelé, náboženské osobnosti, politici, nekonformní boháči, fanatici, nebo dokonce zloději. Všichni vkládají enormní naděje do jejích neobyčejných schopností nalézt to, co oni sami nemohou.
Jejím pomocníkem je učitelský asistent Nigel Bailey (Christian Anholt). Tento asi dvacetiletý atraktivní Brit v sobě nezapře intelektuála, mnohdy Sydney doprovází na misiích proti její vůli. Vždy se nečekaně ocitne se Sydney v akci, pokaždé je beznadějně mimo, komplikuje cestu a přivádí je oba do nebezpečí. Vypadá to, že by měl raději zůstat v zaprášené knihovně, hltat staré antické rukopisy než se courat po světě, vyhýbat se kulkám a plazit se úzkými tunely. Jenže on je neschopný šaramantní lovkyni pokladů říci „ne".

I na univerzitě má Sydney pomocníka. Spolehlivou sekretářku Claudii, která se ne vždy může spolehnout na Sydniina a Nigelova profesionální osvědčení. Jejich pátrání urychluje pomocí moderní vědy a trendů popové společnosti, a udržuje tak oba akademiky v rovině současného světa.