CSI: Kriminálka Las Vegas
Typ:
seriál
Žánr:
thriller, drama, mystery, kriminální
Délka:
60 min
Motto:
Není případ, který by nás zastavil.
Země:
USA/Kanada, 2000
CSI (Crime Scene Investigation) - jsou to lidé, kteří se za pomoci nejmodernějších vědeckých metod snaží rozluštit i zdánlivě neřešitelné případy. Vedle dopadení pachatele mají ještě jeden a možná důležitější úkol. Musí se postarat o maximální...

Popis

CSI (Crime Scene Investigation) - jsou to lidé, kteří se za pomoci nejmodernějších vědeckých metod snaží rozluštit i zdánlivě neřešitelné případy. Vedle dopadení pachatele mají ještě jeden a možná důležitější úkol. Musí se postarat o maximální ochranu těch, kteří se stali obětí trestného činu.

Gil Grissom (William Petersen) je ve své branži veteránem. Stojí v čele vyšetřovacího týmu, který pracuje pro kriminální úřad v Las Vegas. Členy jeho týmu jsou Catherine Willows (Marg Helgenberger), která jako matka samoživitelka neustále balancuje mezi láskou ke svému zaměstnání a povinnostmi rodiče, Warrick Brown (Gary Dourdan), muž s přesným analytickým mozkem a jistou hráčskou slabostí, se kterou se snaží usilovně bojovat, Nick Stokes (George Eads), který touží stát se v týmu vyšetřovatelů jedničkou a nováček Sara Sidle (Jorja Fox). Tým se dostává do častého konfliktu s bývalým šéfem kapitánem Jimem Brassem (Paul Guilfoyle), který byl nedávno přeřazen na oddělení vražd.

Bez ohledu na případné neshody se však hrdinové seriálu musí v první řadě snažit o co nejrychlejší vyřešení všech případů, které se jim dostanou na stůl. Do jejich repertoáru se vejde vše od loupeží až po vraždy. Při své práci mají k dispozici ty nejmodernější vědecké metody, ale samozřejmě nezapomínají ani na zdravý rozum. Ostřílený Grissom a jeho podřízení se řídí jedním osvědčeným heslem: „Nikdo nesmí říci, že jsme se alespoň nepokusili."