Krauseho kúra
Typ:
film
Žánr:
komedie, drama, tv film
Délka:
88 min
Motto:
Tenhle pobyt v lázních moc klidu a odpočinku nepřinese.
Země:
Německo, 2009
Horst Krause je původem východoněmecký herec, který si svými rolemi bodrých obyčejných chlapíků s přízemním přístupem k životu získal srdce diváků v celém Německu. Spojování herce s jeho rolemi vychází z prostého faktu, že od devadesátých let...

Popis

Horst Krause je původem východoněmecký herec, který si svými rolemi bodrých obyčejných chlapíků s přízemním přístupem k životu získal srdce diváků v celém Německu. Spojování herce s jeho rolemi vychází z prostého faktu, že od devadesátých let ztvárňuje postavu venkovského policisty stejného jména ve volném kriminálním cyklu Polizeiruf 110. Na základě obliby této vedlejší figury vznikly posléze tři televizní filmy, kde fiktivní Horst Krause neřeší žádné kriminální případy, ale naopak se vyrovnává s obyčejnými každodenními strastmi. V případě v pořadí druhého snímku Krauseho kúra dostane hrdina předepsaný pobyt v lázních u Baltu. Ale jelikož je tento takřka sedmdesátiletý starý mládenec závislý na společnosti svých dvou podobně starých sester a nemá peníze na hotel pro tři osoby, mění se jeho cesta na malé dobrodružství. Rozhodne se totiž situaci řešit miniaturním karavanem.

Usedlý německý film plný laskavého humoru a tradičních hodnot Česká televize vysílá v rámci bloku Filmová Evropa, jenž má propagovat evropskou filmovou a televizní produkci. Jedná se o projekt vzájemné pomoci především veřejnoprávních televizních stanic, které jsou sdružené v organizaci Evropská vysílací unie. Její vznik byl zaštítěn myšlenkou, že je zbytečné vyrábět několik pořadů stejného typu, když je možnost si je vzájemně vyměnit, což může přispět i k porozumění mezi jednotlivými stanicemi, ale především zeměmi a národy.