Kouzelná romance
Typ:
film
Žánr:
komedie, dobrodružný, rodinný, romantický, fantasy, muzikál, animovaný
Délka:
107 min
Motto:
Svého pana Dokonalého potkala, až když opustila pohádkový svět...
Země:
USA, 2007
Krásná Giselle (Amy Adams) si žije jako v pohádce...doslova. Má všechno, co má dokonalá princezna mít – je půvabná, má dobré srdce, krásně zpívá a má neobyčejnou schopnost hovořit se zvířaty – všechno, co se dá očekávat v její říši, zvané...

Popis

Krásná Giselle (Amy Adams) si žije jako v pohádce...doslova. Má všechno, co má dokonalá princezna mít – je půvabná, má dobré srdce, krásně zpívá a má neobyčejnou schopnost hovořit se zvířaty – všechno, co se dá očekávat v její říši, zvané Andalasie...která je tak trochu animovaná.
Její přání potkat krásného prince, o kterém sní, se kterým by sdílela „polibek z čisté lásky“ se vyplní, když se objeví princ Edward (James Marsden), kterého přilákal její líbezný soprán.

Druhého dne ji cestou k oltáři s Edwardem očaruje (doslova) královna Narissa (Susan Sarandon), která se nezastaví před ničím, jen aby jí zabránila v usednutí na trůn.

Giselle je vykázána do světa, který se liší od jejího pohádkového království tolik, jak jen to je možné...už není animovanou postavou v pestrobarevném světě plném zpěvu, je z ní naprosto skutečná žena, která se ocitne na tom nejméně kouzelném místě ze všech: na současném Manhattanu.

Tady se spřátelí s velmi realistickým rozvodovým právníkem Robertem (Patrick Dempsey) a s jeho mladou dcerou Morgan (Rachel Covey). Když se v New Yorku objeví taktéž skutečný princ Edward se svým sluhou Nathanielem a Giselliným nejlepším přítelem, deňkou Pipem, je svědkem střetu dvou světů a je nucena přemýšlet o tom, zda její představa lásky, završené klasickým „šťastně až do smrti“, může v našem světě vůbec obstát.