Brunhilde Pomsel sama sebe vždy označovala za nedůležitou postavu s nulovým zájmem o politiku, přesto se ze všech doposud žijících lidí dostala nejblíže k jednomu z nejhorších zločinců v dějinách. Pomsel pracovala jako sekretářka, stenografka a...

Popis

Brunhilde Pomsel sama sebe vždy označovala za nedůležitou postavu s nulovým zájmem o politiku, přesto se ze všech doposud žijících lidí dostala nejblíže k jednomu z nejhorších zločinců v dějinách. Pomsel pracovala jako sekretářka, stenografka a písařka pro ministra nacistické propagandy Josepha Goebbelse. V jejím životě se odrážejí zásadní historické rozkoly dvacátého století a následné osudy Němců. V současnosti se velká část lidí domnívá, že hrozby války a fašismu jsou dávno zažehnány. Brunhilde Pomsel dává jasně najevo, že tomu tak rozhodně není.

Jeden německý život nutí diváky položit si otázku, co by dělali na jejím místě a zdali by obětovali své veškeré morální zásady pro vidinu kariérního postupu. Její mimořádný životopis a ojedinělý návrat do minulosti vede k zneklidňujícím a věčným otázkám: Posunuli jsme se někam, anebo nemáme v otázce naší morálky a lidskosti stále jasno a především: Jak se k tomu stavím já sám?