Hvězdná srážka
Typ:
film
Žánr:
dobrodružný, sci-fi
Délka:
92 min
Země:
USA/Itálie, 1978
Byly doby, kdy Itálie chrlila nespočet adeptů na značku kultovní film, a Hvězdná srážka patří mezi legendy. Proč se zabývat tak extrémně nepovedeným filmem? Možná právě pro jeho neuvěřitelnou naivitu. Protože se v hlavních rolích objeví...

Popis

Byly doby, kdy Itálie chrlila nespočet adeptů na značku kultovní film, a Hvězdná srážka patří mezi legendy. Proč se zabývat tak extrémně nepovedeným filmem? Možná právě pro jeho neuvěřitelnou naivitu. Protože se v hlavních rolích objeví Christopher Plummer a David Hasselhoff. Kopie k nám doputuje z projekce v Grenoblu, kterou podpořila Francouzská filmotéka (u nás věc nemožná). I čeští diváci budou mít tedy možnost ponořit se do galaktického světa, jímž proplouvá vesmírná pašerácká loď řízená Stellou Star (Caroline Munro) a Aktonem (Marjoe Gortner).

On je blonďatý hippiesák učesaný jako Jimi Hendrix s neustále křečovitým úsměvem na tváři. Ona je tím správným estetickým trhákem filmu. Výtvarníci kostýmů hned věděli, na co vsadit, aby přitáhli diváky. Takže Stella Star nosí dvě třetiny filmu obleček jak vystřižený z nějaké sadomasochistické orgie, který jí odhaluje většinu těla. Oba se evidentně během natáčení bavili a jejich dialogy jsou složeny z úžasných výkřiků plných citoslovcí, jako např. „Super, dostali jsme je!“, „Ách, padáme do hyperprostoru!“ nebo „Och, podívej na ten hvězdný neutron!“. Ovšem dostane se jim té pocty, že musí vysvobodit syna vládce celé galaxie. Princ je vězněný kdesi v širém vesmíru a stojí za to si na něj počkat, protože je jím úchvatný David Hasselhoff. Ale i bitky na planetě Amazonek nebo boj s pravěkými lidmi (obzvlášť špatně namaskovanými) nabízí extázi překypující kýčem. Na internetu se lze dočíst, že je nespravedlivé, že Flash Gordon je známější, protože Hvězdná srážka měla nečekaný komerční úspěch. Prý David Hasselhoff uvažuje o remaku. A režisér filmu údajně skončil jako vedoucí obchůdku s filmy v Římě, který patří Dariu Argentovi. Tato space opera cheap zůstala pořád čerstvým zdrojem zábavy, pokud jste dostatečně otrlí!