Hledání Země Nezemě
Typ:
film
Žánr:
rodinný, drama, životopisný
Délka:
106 min
Motto:
Věřte svým snům...
Země:
USA/Velká Británie, 2004
Příběh plný kouzel a fantazie inspirovaný životem Jamese Barrieho, autora dětského hrdiny Petera Pana. Londýn 1904, film sleduje tvůrčí cestu J.M.Berrieho ke ztvárnění Peter Pana, od jeho první inspirace až po samotnou premiéru filmu v Duke...

Popis

Příběh plný kouzel a fantazie inspirovaný životem Jamese Barrieho, autora dětského hrdiny Petera Pana.

Londýn 1904, film sleduje tvůrčí cestu J.M.Berrieho ke ztvárnění Peter Pana, od jeho první inspirace až po samotnou premiéru filmu v Duke of York‘s Theater – noc, která změní nejen Barrieho osobní život, ale také životy všech lidí kolem něj. Scénář Davida Maggeho je založen na hře Allena Kneea The Man Who Was Peter Pan - Muž, který byl Peterem Panem.

Finding Neverland nezakrývá své Oscarové ambice. Režisér Marc Foster je i u nás známý svým filmem Ples příšer. Skvělému hereckému obsazení vévodí Johnny Depp (Piráti z Karibiku, Z Pekla, Ospalá díra), Kate Winslet (Věčný svit neposkvrněné mysli, Titanic) a Dustin Hoffman (Porota, Spáči, Rain Man). Chlapce Petera ztvárnil Freddie Highmore, který s Johnnym Deppem spolupracoval na více filmech.

Film, který vypráví o legendárním vzniku Petera Pana, o spisovateli, který se inspiroval chudou rodinou bez otce a s čtyřmi dětmi, a který Petera Pana pojmenoval podle malého chlapce a celé představení, které zcela změní jeho život, natočil jen podle jedné rodiny. A o tom, jak si Barrie dokázal získat sympatie chlapce Petera, který ho už od začátku odsuzoval. Film inspirovaný podle skutečných událostí...

Muž, který nepřestal nikdy snít...
Jedno jediné setkání dokáže změnit lidský život k nepoznání a dát mu konečně smysl. A pokud na sebe narazí ti praví, může z tohoto setkání vzejít i nesmrtelnost. Třeba v podobě chlapce, který uměl létat a nechtěl nikdy zestárnout.