Padesát odstínů temnoty
Typ:
film
Žánr:
drama, romantický
Délka:
115 min
Motto:
Už žádná pravidla. Už žádná tajemství.
Země:
USA, 2017
Když před dvěma lety vstupoval do kin film Padesát odstínů šedi, 255 tisíc nedočkavých fanynek vytvořilo dosud nepřekonaný rekord v počtu diváků za premiérový víkend. Jeho neotřesitelnou pozicí teď může otřást pokračování – Padesát odstínů...

Popis

Když před dvěma lety vstupoval do kin film Padesát odstínů šedi, 255 tisíc nedočkavých fanynek vytvořilo dosud nepřekonaný rekord v počtu diváků za premiérový víkend. Jeho neotřesitelnou pozicí teď může otřást pokračování – Padesát odstínů temnoty. Pod vedením režiséra Jamese Foleyho a bedlivým dohledem autorky předlohy E. L. James se vrací Jamie Dornan a Dakota Johnson, aby napsali další kapitolu pikantní romance o vztahu dominantního milionáře Christiana Greye a submisivní studentky Anastasie Steeleové.

Je třeba říct, že výše uvedené charakteristiky už vlastně neplatí. Odstíny šedi skončily ve chvíli, kdy Anastasia přestala hrát podle Greyových pravidel a bez okolků ho opustila. Dosavadní lovec a dravec se ocitá v pro něj neznámé životní situaci a navíc si uvědomuje, že se do Anastasie zamiloval. Té se sice nechce vrátit do světa, ve kterém naplňovala roli poddajné studentky, ale Christianovu kouzlu odolat stejně nedokáže. Nevědomky se tak vystavuje velikému nebezpečí. Z Greyovy minulosti se náhle začnou vynořovat temné stíny, které pomáhaly vytvořit jeho komplikovanou osobnost. A těm rozhodně není po chuti, že „jejich“ Christian podlehl tak banálnímu a slabošskému citu, jakým je láska.

Lehký posun žánru od neobvyklé romance k romantickému thrilleru naznačuje nejen přechod od šedi k temnotě v názvu, ale potvrzují ho i sami tvůrci. „Christian a Anastasia se k sobě snaží znovu najít cestu a dost lidí se jim v tom snaží zabránit, takže film bude nejen romantický, ale i dost napínavý,“ říká E. L. James, autorka předlohy, která při natáčení zároveň plnila roli producentky.