Seriál mapující citové a kariérní trampoty mladé doktorky úspěšně spojuje dva divácky atraktivní koncepty. Na jedné straně využívá prostředí nemocnice s jeho dramatickými situacemi a spletitými vztahy ve stylu populárních sérií typu Pohotovost a...

Popis

Seriál mapující citové a kariérní trampoty mladé doktorky úspěšně spojuje dva divácky atraktivní koncepty. Na jedné straně využívá prostředí nemocnice s jeho dramatickými situacemi a spletitými vztahy ve stylu populárních sérií typu Pohotovost a kombinuje je s postupy slavné romantické komedie Deník Bridget Jonesové. Hlavní hrdinka německého seriálu Dr. Grétka Haaseová tedy s nadhledem své britské předchůdkyně glosuje vlastní citovou rozkolísanost, slabost pro sladkosti a především touhu po šarmantních kolezích v zaměstnání. Ocitá se totiž v milostném trojúhelníku mezi sebestředným, ale neodolatelným sukničkářem z chirurgie primářem Marcem Meierem a vnímavým šarmantním gynekologem Mehdim Kaanem.

Současně musí Grétka na novém pracovišti, které vede její otec, prokázat své profesní schopnosti a ukázat, že není žádné protekční dítko, nýbrž cílevědomá a samostatná žena. Do toho musí řešit rozbouřenou situaci doma ve vztahu svých rodičů, který se postupem času ukazuje jako méně idylický než se zdá. Nemluvě o tom, že by její přehnaně starostlivá matka Grétku mnohem radši viděla ne v lékařském plášti, nýbrž ve svatebních šatech.

Seriál Deník Doktorky se v Německu stal diváckým hitem a v roce 2008 získal Německou televizní cenu pro nejlepší seriál. Grétku, která svou nerozhodnost a své propadání citům dokáže brát s nadhledem, bravurně ztvárnila německá herečka Diana Amftová, která proslula svou rolí jedné z ústředních dívek v teenagerské komedii Holky to chtějí taky a následně se stala hvězdou komediálního seriálu Maja.