Vůně cibule
Typ:
film
Žánr:
komedie, western
Délka:
92 min
Země:
Španělsko/Itálie/Západní Německo, 1975
Život v texaském pohraničním městečku Paradise City vůbec neodpovídá jeho jménu. Spíš připomíná peklo. Na zdejší pozemky má totiž zálusk bohatá naftařská společnost bezohledného pana Lamba a kdo mu svou půdu neprodá hluboko pod cenou, toho čeká...

Popis

Život v texaském pohraničním městečku Paradise City vůbec neodpovídá jeho jménu. Spíš připomíná peklo. Na zdejší pozemky má totiž zálusk bohatá naftařská společnost bezohledného pana Lamba a kdo mu svou půdu neprodá hluboko pod cenou, toho čeká politováníhodná "nehoda". Poslední pozemek, který odolává jeho nátlaku, je farma starého Fostera. I on pochopitelně skončí na místním hřbitově. Radost pana Lamba je však předčasná. Těsně před smrtí Foster farmu prodal. A jako by to nestačilo, je její nový majitel hlavním hrdinou příběhu. Mírumilovný farmář bez bázně a hany právě přijíždí.

Říká si Cibule (Franco Nero), jeho vůz je plný cibule a pěstovat chce na farmě pochopitelně cibuli. A to ještě není všechno. Tenhle chlapík jí cibuli, pije cibuli, smrdí jako cibule a když bojuje, bojuje cibulí. Ač se to zdá k nevíře, dokáže se svou oblíbenou zeleninu víc než mnohý pistolník se svými kolty. A rozhodně se nemíní vzdát vysněné farmy, kde by mohl v klidu pěstovat svou cibuli. Jenže to by si to nejprve musel rozdat s Lambovými pistolníky i Lambem samotným. Což také bez váhání učiní. A když novinář Pulitzer zveřejní ve svých novinách pravdu o Lambových praktikách, obyvatelé městečka se vzbouří a postaví se na Cibulovu stranu.