Americký fotograf Luke přijíždí do Maroka, aby uprostřed exotické krajiny a lidí prazvláštních obyčejů zapomněl na svou lásku, která mu zemřela v náručí. Od počátku vnímá odlišnosti zdejší kultury plné tabu a náboženských předsudků, které jsou...

Popis

Americký fotograf Luke přijíždí do Maroka, aby uprostřed exotické krajiny a lidí prazvláštních obyčejů zapomněl na svou lásku, která mu zemřela v náručí. Od počátku vnímá odlišnosti zdejší kultury plné tabu a náboženských předsudků, které jsou pro člověka vychovaného západní civilizací jen těžko pochopitelné.

Kouzlo krajiny i svérázné povahy zdejších lidí mu však okamžitě učarují. Zasvěcenou průvodkyní se mu stane krásná marocká dívka Zahrad, se kterou se náhodně seznámí. Ta mu chce ukázat všechny půvaby své země, proto jej vyzve k cestě do pohoří Atlasu, z jehož vrcholků lze údajně pozorovat nejkrásnější východ slunce na světě.

Zprvu romantická vyjížďka se však změní v noční můru, když v horských stráních objeví tajemné chodby, v jejichž temných zákoutích se skrývá děsivé tajemství. Luke začíná tušit, že nejkrásnější východ slunce by pro leckoho mohl být také tím posledním.