3 sezóny v pekle
Typ:
film
Žánr:
drama, romantický
Délka:
110 min
Motto:
Dokud sníš, nejseš mrtvej.
Země:
Česká Republika/Německo/Slovensko, 2009
Píše se rok 1947 a doba přeje smyslnosti, extravaganci, humoru a nekonečnému očekávání. Ivanu Heinzovi, pohlednému dandymu a vtipnému provokatérovi je právě devatenáct. Utíká z domova, aby se vydal na nekonvenční pouť oslavující svobodu a...

Popis

Píše se rok 1947 a doba přeje smyslnosti, extravaganci, humoru a nekonečnému očekávání.
Ivanu Heinzovi, pohlednému dandymu a vtipnému provokatérovi je právě devatenáct. Utíká z domova, aby se vydal na nekonvenční pouť oslavující svobodu a umělecké ideály. Žije přítomným okamžikem, obdivem ke krásným ženám.

Život se zdá být báječný, pokud ho vychutnáváte v cigaretovém kouři, lehkém opojení likérem a po boku fascinující, krásné a zkušené ženy. Ivan píše básně a vrhá se nadšeně do zničující romance s nezávislou a bisexuální Janou. Akční život plný inspirujících erotických her, výbuchů smíchu, dobové taneční hudby, ale i dramatických politických změn, prožívají čerství milenci naplno. Žijí svou velkou milostnou romanci. Komu by se v téhle chvíli chtělo třeba do armády, která na Ivana kývá prstem.
Komunistický režim začíná ukazovat i svou represivní tvář. Ivan a Jana se vyhýbají práci, spřádají fantastické plány do budoucnosti, živí se drobnými krádežemi a plánují útěk do Paříže. Střet s mocí však přichází tvrdě a nečekaně…

Velká milostná romance na pozadí dramatických historických proměn přináší herce Kryštofa Hádka v jeho nejlepší roli od Svěrákova Tmavomodrého světa.